Най-вероятно ваксинирането ще започне едновременно в три големи града. Очаква се

...
Най-вероятно ваксинирането ще започне едновременно в три големи града. Очаква се
Коментари Харесай

Първата имунизация срещу COVID-19 у нас - на 27 декември |

" Най-вероятно имунизирането ще стартира едновременно в три огромни града. Очаква се първата ваксина у нас да бъде сложена на 27 декември. Имам подготвеност и аз да съм първия имунизиран ". Това съобщи пред публицисти министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, при оповестяването на новата доставка от 20 автомобила за Спешната помощ.

" Първата пратка ваксини, която идва ще бъде алегорично количество. Искaме да покажем, че в Европа всички страни членки ще създадат имунизация на разнообразни категории на популацията, акцентира Ангелов. 

Министърът беше безапелационен, че с това деяние се цели да се покаже, че имунизацията е безвредна. " Вярвам в нея и във имунизирането като цел и като постижение на науката, с помощта на което ние ще преборим тази зараза ", акцентира здравният министър.

Очаква се имунизациите да дойдат на 25-ти или на 26-ти декември в страната ни. " Логистиката е нещо, което не зависи от нас. В момента, в който дойдат на наша територия, задачата ни е да стигнат до местата, в които ще се съхраняват и ще бъде извършана имунизацията ", съобщи министърът.

Той изясни, че в този момент доставянето на ваксини ще бъде алегорично, с цел да стартира в един ден във всички страни. „ Цялото количество от медикамента ще пристигна директно след Нова година ”, съобщи той и добави: „ Първите дози, които ще дойдат, по предварителна информация, ще бъдат 9750. Те ще бъдат нужни за имунизирането на 4300 български жители ”.

По думите на здравния министър непрестанно се усилва броят на искащите да се имунизират медици. " Това трансформира първичните цифри и за мен е достижение ", разяснява проф. Ангелов.

Запитан за заповедта за приравняване на резултатите от антигенните проби с PCR тестванията, той разяснява:

" Възникването на новия вариант малко ни разколеба. Трябваше ни малко време, с цел да проучим всички известни обстоятелства. Сега моите сътрудници споделиха, че няма има проблем при отчитане с антигенните проби. Днес до края на деня се чака заповедта ”, съобщи Ангелов и добави, че незабавно откакто тя влезе в действие, те ще стартират да се регистрират в статистиката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР